Hvilken træning er bedst til vægttab?

  Hvilken træning er bedst til vægttab?

  Er du også i tvivl om, hvilken træning der er bedst, når det gælder vægttab - vi forstår dig godt. I et hav af træningsmuligheder og forskellige kropstyper er der mange måder at gøre det på. Du har måske fået råd i øst og vest og ved egentlig ikke, hvor du skal starte?

  Læs med her for at finde den bedste træning til din livsstil og kom godt i gang med dit vægttab!

  Det handler om både kost og træning 

  For at opnå et vægttab handler det ikke om at træne uafbrudt i uendelig lang tid. Træning har helt klart sine fordele, hvis du skal opnå et vægttab, men det er ikke det eneste, du skal fokusere på for at tabe kiloene. 

  Hvis du vil tabe dig, er det vigtigt, at du er i kalorieunderskud. Det betyder, at du skal forbrænde flere kalorier, end du indtager. Du kan opnå kalorieunderskuddet ved at holde fokus på, hvad du indtager, samt træne mere eller begge dele. 

  Hvis vi sammenligner kost og motion, så er det faktisk kosten, der har den største indflydelse på dit vægttab. Så hvis du ønsker at tabe dig, er det en nødvendighed at overveje, hvad du spiser. For at opnå gode og langvarige resultater er kombinationen af regelmæssig motion og kost afgørende. Ikke alene smider du kiloene ved dette, men du opnår også et hurtigere stofskifte og hertil bedre søvn og energioverskud i hverdagen. 

  To træningsformer til dit vægttab

  Når det gælder vægttab kan du tilgå din træning på mange måder. For at gøre det overskueligt for dig kan din træning inddeles på to måder: HIIT-træning, som kendetegnes ved høj intensitet og LISS-træning, som kendetegnes ved cardio-træning over en længere periode med et lavere anstrængelsesniveau. 

  Forskellen på dem er intensiteten. De kan begge være lige effektive, fordi du kan tabe samme antal kalorier, men dog er tidsfaktoren en væsentlig forskel. 

  • HIIT er, oversat til dansk, en forkortelse for højintensiv intervaltræning. Her træner man i korte blokke af høj intensitet med kortere hvileperiode, hvilket øger energiudbyttet og forbrænder flere kalorier. Helt praktisk betyder intervaltræning, at du træner i intervaller af få minutter eller sekunder ad gangen, hvor pulsen kommer op på max i sekunder/minutter og afbrydes med korte pauser. Dette gentages x-antal gange til det ønskede tidsrum opnås.

  Er du skræmt af høj intensitet, eller ønsker du ikke at presse dig selv ud over dine grænser, så kan du tilgå din træning med et lavere intensitetsniveau uden at gå på kompromis med udbyttet.

  • LISS er for dig, der ønsker at træne med et lavere anstrengelsesniveau i en længere og kontinuerlig periode - såsom med løb. Hvileperioden er længere, og du vil her bruge længere tid på at forbrænde tilsvarende kalorier som i HIIT-sessionerne. Træningspasset tager længere tid, men er ikke nær så intenst, og du kan opnå samme antal kaloriemål. Kobler du cardio med styrketræning et par gange om ugen, kan du øge dit vægttab. 

  Hvilken træningsform er mest effektiv? 

  Det kan være svært at sige noget generelt om, hvilken træningsform der er mest effektiv, når det gælder vidt forskellige kropstyper og mål med træningen. Undersøgelser viser dog, at mere intense træningsformer er mere effektive end længere og mindre intense træningsformer. 

  Find en form for træning, du synes er sjov - så er chancen for, at du fortsætter med træningen på længere sigt højere. Om det er styrketræning, cykling, svømning, løb, intervaltræning - you name it. Der er med andre ord mange former for træning, der kan hjælpe dig med at forbrænde kalorierne og komme i bedre form.

  Find hjælp hos Træningsstudiet og kom i mål med dit vægttab

  Har du svært ved at finde motivationen til dit vægttab, og at det er uoverskueligt at finde ud af, hvor du skal starte? Hos Træningsstudiet står klar til at hjælpe dig med dit vægttab. Vores trænere har hvert deres speciale - det er derfor en af vores store styrker, at vi kan teame dig op med en, der er specialiseret i at hjælpe med netop vægttab. 

  Et forløb hos os er ikke bare et sæt af træningssessioner - det er et forløb, der både indeholder kompetent og fagligt funderet sparring på træning og kost. Vi kombinerer med andre ord personlig træning med kostvejledning, hvilket sikrer at du får det bedst mulige udgangspunkt for at komme i mål med vægttabet. 

  Hvorfor vælge en personlig træner til vægttab?

  • Samtale og sparring med en dygtig og veluddannet træner.
  • Hjælp til at blive klar over dine mål og drømme med din træning.
  • Vejledning om kost - mulighed for et kombineret kost- og træningsforløb.
  • Et skræddersyet træningsprogram, som passer personligt til dig.
  • Løbende vejledning og tilpasning af dit personlige træningsprogram.

  Lyder det som noget for dig? Tag fat i os og start rejsen mod dine mål allerede i dag! Kontakt os her.

  Vores kunder siger

  Louise, fra fødsel til fit - 26 kg. lettere


  “For mig har forløbet hos dig gjort at jeg har kunne nå det mål jeg havde sat mig selv. At tabe mig og komme i mærkbar bedre form. Jeg er rigtig glad for resultatet – når jeg ser mig selv i spejlet? Der er en kæmpe mærkbar forskel. Jeg er “lettere”, i bedre form og “gladere” for min krop nu. Jeg vil til en hver tid anbefale andre, et forløb hos dig. (Har jeg allerede gjort)”

  "Sofie" - Inspirerende, stærk og glad


  Rikke viste sig at være et yderst motiverende, inspirerende og humør-smittende menneske at være omkring. Jeg var fra første møde tryg ved hende og hendes kompetence, og hun havde en helt særlig evne til at møde mig i øjenhøjde og med lydhørhed. Dette resulterede også i en dybere snak omkring muligheder, ønsker og håb – ting som jeg ikke selv havde turde at definere, eller overhovedet at overveje

  Rasmus, 28 - Selvstændig


  Rasmus kom med et mål om at få mere energi, tabe lidt overflødige kilo og få struktur på sin træning. Efter 16 uger tog vi en ny måling, 10 kg. smidt, energien er skyhøj, livsglæden tilbage og et helt nyt menneske har set dagens lys. Rasmus har sendt 2 af sine venner på samme kurs, de er nu i gang med deres rejse.